Filmklub indult a MATE-n

Egyetemünk vezetése nagy hangsúlyt fektet a tudományos élet mellett a közösségfejlesztő, színvonalas kulturális rendezvények támogatására, az egyetemi kulturális élet fellendítésére - többek között campus-szintű programok szervezésével.

A MATE együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Filmintézettel, melynek célja, hogy az Egyetem polgárai megismerkedjenek az 1900-as években kiadott magyar filmkultúrával, ezáltal szélesebb látókört biztosítsunk a számukra. Az együttműködés keretében Filmio Filmklubot hozunk létre minden campuson.

Az év végéig tartó ingyenes vetítéssorozat ezen a héten elindult. Érdemes menet közben is csatlakozni a Filmklubhoz, ahol melynek keretében havonta két alkotás kerül bemutatásra. A vetítéseket követően a filmhez kapcsolódó élmények, tapasztalatok megosztására, interaktív szakmai beszélgetéssorozatra is sor kerül.

Az aktuális vetítések helyszínéről és időpontjáról intézményünk közösségi médiafelületein, a campusokon elhelyezett plakátokon és Neptun-üzeneteken keresztül is tájékozódhatnak az érdeklődők.